Mainos
Mainos

Vuoden poliisi tutkii lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä

Vuoden poliisiksi on valittu ylikonstaapeli Merja Riikilä Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Työkseen Riikilä tutkii lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia.

- On hyvä, että lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista puhutaan, sillä aiheen nostamisella julkiseen keskusteluun tiedostetaan niiden vakavuus. Kun puolustuskyvyttömään lapseen kohdistetaan väkivaltaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä, hänen itsemääräämisoikeuttaan ja koskemattomuuttaan loukataan aina vakavasti. Nämä näkymättömät vammat eivät parane nopeasti - eivät välttämättä ikinä, Riikilä sanoo poliisihallituksen tiedotteessa.

Riikilä painottaa, että vaikka rikosnimikkeet pysyvät yleensä samoina, ovat hänen tutkimansa juttunsa aina ainutlaatuisia.

- Minun on kyettävä muuntautumaan eteen tulevien tilanteiden vaatimalla tavalla, Riikilä sanoo.

Ennen Riikilää vain yksi nainen on valittu Vuoden poliisiksi. Vuoden poliisin kunniakirjan Riikilälle luovutti tänään sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) valtioneuvoston juhlaneuvostossa Smolnassa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot