Mainos
Mainos

Vuoden ulkosuomalainen on MTV3:n Helena Petäistö

Ulkosuomalaisten etujärjestö Suomi-Seura on valinnut Ranskassa asuvan toimittaja-kirjailija Helena Petäistön Vuoden ulkosuomalaiseksi.

Seura toteaa Petäistön tehneen Suomea tunnetuksi Ranskassa ja muualla EU:ssa sekä Ranskaa tunnetuksi Suomessa. Seura kehuu häntä EU:ssa hyvin arvostetuksi toimittajaksi, jolle ovet avautuvat helposti ylimmälläkin tasolla.

Helena Petäistö on tullut tunnetuksi MTV3:n Ranskan-kirjeenvaihtajana. Hän on myös julkaissut useita matkaoppaita ja muita kirjoja.

- Isänmaallisuus on aina ollut osa minua. Ei se ole siitä mihinkään mennyt, vaikka on ollut kauan ulkomailla. Päinvastoin, ulkomaillahan alkaa nähdä kahdella tavalla. Toisaalta siellä puolustaa henkeen ja vereen isänmaata ja omaa kotimaata, ja sitten taas kun tulee tänne, niin on sitten myös sellaisia kriittisiäkin pointteja, koska siellä näkee Suomen kaukaa, palkittu summaa suhdetta kotimaahan.

Vuoden ulkosuomalainen on palkittu vuodesta 1993 lähtien. Palkinnon voi saada ulkomailla asuva suomalainen tai suomalaisen siirtolaisen jälkeläinen, joka on menestynyt erityisen hyvin omalla alallaan, vaalinut suomalaista kulttuuriperintöä ja edistänyt Suomen ja uuden kotimaansa välistä yhteistyötä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme