Mainos
Mainos

Vuodenvaihde viehättää mökinvaraajia joulua enemmän

Uusi vuosi kiinnostaa mökkilomien varaajia nykyisin joulua enemmän. Esimerkiksi Lomarengas Oy:n vuokramökeistä oli varattu ennen joulua uudeksi vuodeksi jo noin 85 prosenttia.

Syynä uuden vuoden nousuun on venäläisten innostus suomalaisiin mökkilomiin. Venäläisten varausinto on kasvanut vuosi vuodelta; nyt uuden vuoden varaajista jo 53 prosenttia tulee Lomarenkaassa itärajan tuolta puolen. Syy heidän tulonsa ajankohtaan on selvä.

-Venäläiset viettävät uutena vuonna omaa jouluansa eli heidän pakkasukkonsa käy silloin. Toinen ryhmä venäläisiä tulee kyllä sitten 4.-5. tammikuuta ja viettää mökkielämää loppiaisen yli, kertoo Lomarenkaan ryhmäpäällikkö Marja Kotilainen.

Lomarenkaan uuden vuoden mökkiläisistä 63 prosenttia on ulkomaalaisia. Venäläisten lisäksi Suomea käyvät ihailemassa mm. saksalaiset, ranskalaiset ja sveitsiläiset.

Kotimaisia uuden vuoden viettäjiä on reilu kolmasosa. Kotimaiset matkailijat ovat kysyneet Lomarenkaasta vuodenvaihdetta lähes kymmenen prosenttia viime vuotta innokkaammin, ulkomaiset peräti 28 prosenttia innokkaammin.

Myös sotkamolaisen Vuokatinmaa-lomayrityksen mökit ovat menneet uudeksi vuodeksi; itse asiassa varauslista on täyttynyt jo vuosi, jopa kaksi vuotta sitten.

-Vuokatti on erityisesti venäläisten suosima paikka. Toki olemme tehneet asian eteen paljon töitä ja töissä on venäjänkielistä henkilöstöä, isäntä Petri Heikkinen kertoo.

Jouluna mökit valtasivat puolestaan suomalaiset. Lomarenkaan jouluasukkaista 80 prosenttia tuli kotimaasta. Myös joulunajan varaukset ovat lisääntyneet yli 20 prosenttia viime vuodesta. Jouluna oli kuitenkin uutta vuotta enemmän vapaita mökkejä tarjolla, sekä Lomarenkaalla että Vuokatinmaalla.

Isot mökit isolle porukalle

Karut ja yksinkertaiset vanhanajan mökit kelpaavat nykyisin enää vain hyvin pienelle vähemmistölle. Varsinkin kauempaa Euroopasta tulevat turistit kaipaavat hyvin varustettuja mökkejä.

-Talviaikaan moni hakee perusmukavuuksia, jotta on helpompi asua ja elää ja huushollata. Esimerkiksi espanjalaiselle ei voi varata mökkiä, jossa on ulkovessa. He eivät ymmärrä meidän ulkokäymäläkulttuuriamme ollenkaan, Marja Kotilainen nauraa.

Eniten kysytään suurehkoja, vähintään kahdeksan hengen hirsimökkejä, koska varsinkaan uutta vuotta ei välttämättä vietetä pelkästään oman perheen parissa.

Maaseutulomien kysyntä oli puolestaan vilkkainta joulunpyhinä. Maatiloilla lomaili jouluna enimmäkseen suomalaisia perheitä. Suomessa on arviolta noin 250 maatilaa, jotka järjestävät maaseutulomia. Lomarengas Oy on mökki- ja maaseutulomien välityksen markkinajohtaja Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme