Mainos
Mainos

Vuokra-asuntojonoissa yli 100 000 ihmistä

Vuokra-asuntoa jonotti viime vuoden lopulla yli 100 000 hakijaa. Valtion asuntorahaston mukaan vuokra-asuntojen hakijamäärä kasvoi viime vuoden aikana yli 10 000:lla.

Vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut rajuimmin pääkaupunkiseudulla. 40 prosenttia kaikista hakijoista on pääkaupunkiseudulla, jossa asuntoa jonotti vuoden lopussa 43 000 henkilöä. Kasvua edellisvuodesta oli yli 9000.

Asuntomarkkinoiden alueelliset erot ovat suuret. Monissa maakunnissa asuntomarkkinatilanne on tasapainossa, ja paikoin asunnoista on jopa ylitarjontaa. Asuntorahaston mukaan aravavuokra-asuntoja oli viime vuoden lopulla tyhjillään noin 2900, suunnilleen saman verran kuin vuotta aiemmin.

Nuoret omaan kämppään yhä nuorempina

Nuorten halu itsenäistyä ja muuttaa omaan kämppään on viime vuosina kiihtynyt. He pääsevät Tilastokeskuksen tutkijoiden mukaan omaan kotiin nuorempina kuin aiemmat sukupolvet. Sinkkuelämä viehättää yhä useampia, eikä enää odotella sopivan kumppanin löytymistä ennen kotoa lähtöä.

Samanaikaisesti kuitenkin myös nuorten asunnottomuus on Valtion asuntorahaston mukaan selvästi kasvanut. Kun vuonna 1996 asunnottomista oli alle 25-vuotiaita noin 1500, nyt nuorten osuus on kasvanut jo 2000:een.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme