Mainos
Mainos

Vuokralain porsaanreikää yritetään selvittää

Vuokralain sisältöä aiotaan harkita uudestaan, sillä irtisanomisehdot ovat kiistanalaisia. Vuokralaisella on lain mukaan kuukauden irtisanomisaika, jos sopimus on voimassa toistaiseksi. Ilmoituksissa asuntoihin kuitenkin vaaditaan sitoutumaan jopa vuodeksi.

Ympäristöministeriö aikoo nyt pohtia, pitäisikö lakia selventää. Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia on tulkittu ensimmäisen vuoden osalta määräaikaisina.

- Se on ollut sellainen sekasikiö, kuvailee ylitarkastaja Jorma Pietiläinen.

Yleinen käytäntö on ollut, että sopimuksen ennenaikaisesti irtisanova maksaa vuokranantajalle kahden kuukauden vuokraa vastaavan summan. Myös kuluttajariitalautakunta suosittelee toimimaan näin. Oikeusjuttuja on nostettu, mutta korkeimman oikeuden ennakkopäätös puuttuu.

Määräaikaisen vuokrasopimuksen saa sanoa irti pätevästä syystä, kuten opiskelu- tai työpaikan vaihdoksen vuoksi. Jos vuokranantaja ei suostu tähän, tarvitaan tuomioistuimen päätös.

Suomessa oli toissa vuonna Tilastokeskuksen mukaan reilut 760 000 vakinaisesti asuttua vuokra-asuntoa. Niiden sopimuksista valtaosa on toistaiseksi voimassa olevia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme