Mainos
Mainos

Vuokralaisilla ja vuokranantajilla yhteinen huoli pienenevästä asuntokannasta

Suomen Vuokranantajat ja Vuokralaisten Keskusliitto toivovat veromuutosta vuokra-asuntojen peruskorjauksiin, jotta vuokra-asuntojen myyntiä pääkaupunkiseudulla saataisiin hillittyä.

Vuokranantajat ja vuokralaiset pelkäävät, että kesällä kiihtynyt vuokra-asuntojen myynti pienentää pidemmän päälle liiaksi pääkaupunkiseudun vuokra-asuntokantaa.

Osapuolia edustavat tahot toivovatkin, että asuntojen peruskorjausten verovähennysoikeutta parannettaisiin. Suomen Vuokranantajat ja Vuokralaisten Keskusliitto uskovat veromuutoksen vahvistavan piensijoittajien haluja pysyä asuntojen omistajina ja takaavan riittävästi tarjontaa vuokramarkkinoille.

Vaikka sijoitusasuntojen määrän lasku nostaa vuokria, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm korostaa, että pidemmän päälle myös vuokranantajat hyötyvät koko ajan hyvin vetävistä markkinoista ja vuokra-asumisen arvostamisesta.

Alhaisten korkojen vuoksi kuluttajat ovat suosineet omaan asuntoon siirtymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot