Mainos
Mainos

Vuokranantajat haluavat pidempiä vuokrasuhteita

Keskimääräinen vuokra-aika on lyhentynyt viime vuosina. Vuokranantajat yrittävät nyt keksiä tapoja, joilla vuokralaisia houkuteltaisiin jäämään asuntoihin pidemmäksi aikaa.

Vuokranantajat haluavat pidentää asuntojen vuokrasopimuksia. Erityisesti kasvukeskuksissa suositaan vähintään vuoden mittaisia sopimuksia.

Asukkaiden keskimääräinen vuokra-aika on kolme vuotta. Aika on lyhentynyt viime vuosina, ja vuokranantajien tavoitteena onkin lopettaa vuokrasuhteiden lyhentymiset.

- Me yritämme kehittää systeemiä, jossa pitkäksi aikaa jäävälle vuokralaiselle tulisi siitä jotain etuja, kuten "bonuspisteitä" tai mitä tahansa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Antti Harjanne Suomen vuokranantajat ry:stä.

Määräaikaiset vuokrasopimukset ovat ongelma etenkin pätkätyöläisille, jotka eivät voi suunnitella tulevaisuutta lyhyiden työsuhteiden takia. Suurin osa Suomessa tehtävistä vuokrasopimuksista on kuitenkin toistaiseksi voimassa olevia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot