Mainos
Mainos

Vuokrat nousevat, asunnon saaminen helpottuu

Asuntojen vuokrien nousu jatkuu. Tilastokeskuksen mukaan vuokrat nousivat Suomessa huhti-kesäkuussa 3,6 prosenttia vuoden takaisesta. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 3,8 prosenttia ja ARA-asuntojen vuokrat 3,4 prosenttia.

Vuokra-asuntoja välittävän Vuokraturvan mukaan vuokra-asuntojen kysyntä ja tarjonta ovat paremmin tasapainossa kuin kolmena edellisenä vuonna.

Yrityksen mukaan pieniä asuntoja on selvästi paremmin tarjolla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Niiden vuokrat ovat kuitenkin kovat. Arvoasuntojen vuokrat ovat sen sijaan romahtaneet. Uusissa vuokrasuhteissa arvoasuntojen vuokra saattaa jäädä jopa puoleen viiden vuoden takaisesta tasosta.

Vuokraturvan mukaan lapsiperheiden tilanne vuokramarkkinoilla on parantunut roimasti. Perheasuntoja on nyt runsaasti tarjolla ja vuokrapyynnöt ovat kohtuullisia.

Pääkaupunkiseudulla vuokralla asuminen kallistuu yhä muuta maata nopeammin.

Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 4,1 prosenttia ja muualla Suomessa 3,6 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot