Mainos
Mainos

Vuokrat nousivat kolme prosenttia

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat viime vuonna keskimäärin 3,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myös vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat kohosivat koko maassa keskimäärin 3,4 prosenttia. Korotuksista kertoo Tilastokeskus.

Vuokrien nousu oli voimakkainta pääkaupunkiseudulla, jossa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 4,2 prosenttia, kun muualla maassa nousu oli 3,0 prosenttia. Arava-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 3,4 prosenttia.

Keskineliövuokra vapaarahoitteisissa asunnoissa oli 9,73 euroa neliöltä koko maassa. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra vapaarahoitteisissa asunnoissa oli 12,69 euroa neliöltä ja muualla maassa 8,71 euroa neliöltä.

Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra arava-asunnoissa oli 9,38 euroa ja muualla maassa 7,96 euroa.

Helsingissä vuokrien nousu kovinta

Helsingissä vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 4,4 prosenttia. Espoossa vuokrat kohosivat 3,5 ja Vantaalla 3,7 prosenttia. Tampereella vuokrat kohosivat 4,2 ja Turussa 4,3 prosenttia. Jyväskylässä vuokrat nousivat 0,7, Kuopiossa 3,6 ja Lahdessa 3,3 prosenttia.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot