Mainos
Mainos

Vuokratakuut ongelmana

Vuokratakuu aiheuttaa paljon erimielisyyksiä Suomessa.

Vuokratakuuta koskevat kiistat työllistävät Suomen Kuluttajaliiton palvelevaa puhelinta. Myös Vuokralaisten keskusliitossa vastataan jatkuvasti vuokratakuuseen liittyviin kysymyksiin. Ongelmia syntyy, kun vuokranantaja ei suostu palauttamaan vuokra-ajaksi talletettua rahasummaa, vaikka hänellä ei ole syytä pitää sitä itsellään.

Suomen Kuluttajaliiton johtavan lakimiehen Tuula Sarion mukaan kaikki vuokranantajat eivät tunne lainsäädäntöä riittävän hyvin. Kyse on kärjistetysti siitä, että vuokrasuhteen päättyessä vuokralaiselle kuuluva takuusumma käytetään asunnon kunnostamiseen seuraavaa vuokralaista varten. Vuokralaisten keskusliiton tietoon on tullut myös tapauksia, joissa takuu on pidätetty, vaikka huoneistossa ei ole tehty siivous- tai korjaustöitä.

Vuokratakuuseen liittyviä ongelmia ilmenee eri puolilla Suomea. Hankaluuksia on ilmennyt säännöllisesti jopa joidenkin suurempien kaupunkien vuokra-asunnoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot