Mainos
Mainos

Vuokraturva moittii kiinteistönvälittäjiä: Yksiöistä 7000 euron välityspalkkioita

Vuokraturva moittii kiinteistönvälittäjiä poskettomista palkkioista. Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kirjoittaa blogissaan, että pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousukiito on nostanut välityspalkkiot tasolle, jolla ei monissa tapauksissa ole enää mitään yhteyttä tehtyyn työmäärään.

Esimerkiksi hän nostaa 35-neliöisen Helsingin Kalliossa sijaitsevan yksiön, jossa hänen mukaansa tyypillinen välityspalkkiosumma on yli 7000 euroa. Kohtuuttomaksi hänestä summan tekee se, ettei sen eteen tarvitse useinkaan tehdä juuri töitä, sillä asunto menee kaupaksi muutamalla esittelyllä, joskus jopa ennen ensimmäistäkään esittelyä.

Hintasota käyntiin myös isoissa asunnoissa

Vuokraturva hermostui kiinteistönvälittäjien myyntipalkkioihin kaksi vuotta sitten. Hermostuminen johti siihen, että Vuokraturva alkoi välittää asiakkaidensa asuntoja kiinteään hintaan. Yksiön myynnistä se ottaa noin 2500 euron palkkion ja kaksiosta 3700 euron palkkion. Nyt Vuokraturva alkaa myydä myös kolmioita noin 5000 euron palkkioilla ja asiakkaaksi se ottaa kenet tahansa.

Vuokraturva toivoo, että se saisi luotua kiinteistövälitysalalle terveen kilpailutilanteen. Se muistuttaa, että omilla kiinteillä palkkioillaan se on onnistunut saamaan 20 prosentin liikevoiton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme