Mainos
Mainos

Vuokrauksesta apua kahden asunnon loukkuun

Myymättä jäävien asuntojen vuokraaminen voisi helpottaa kasvavaa vuokra-asuntopulaa, uskoo Suomen suurin vuokra-asuntojen välittäjä Vuokraturva.

Talouden hiipuminen on pidentänyt asuntojen myyntiaikoja, mutta vuokra-asunnoista on varsinkin monissa kasvukeskuksissa huutava pula.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsola kehottaakin esimerkiksi kahden asunnon loukkuun joutuneita harkitsemaan myymättömän asuntonsa vuokrausta.

- Myymättömille asunnoille olisi kova kysyntä vuokrapuolella, jossa on tällä hetkellä huutava pula sopivista kohteista. Minä uskon, että näistä myymättä jääneistä kohteista voisi tulla erittäin tervetullut helpotus vuokramarkkinapuolelle, jos myymättömiä asuntoja siirrettäisiin vuokrattavaksi ainakin nyt muutamaksi vuodeksi, Metsola sanoo.

Metsola myöntää, että asunnon vuokraamisella ei pääse rikastumaan. Vuokraaminen on kuitenkin hänen mukaansa huomattavasti parempi vaihtoehto kuin asunnon myyminen pilkkahintaan.

- Jos me ajatellaan tällaista tyypillistä perheasuntoa, joka ei ole mennyt kaupaksi, niin ei sen vuokraaminen mikään valtava bisnes ole. Mutta sen vuokraaminen voi olla sellainen ratkaisu, että jos toinen vaihtoehto olisi tinkiä hintapyynnöstä alemmas kuin mitä alunperin on ajatellut, niin vuokraamisella voidaan ottaa ikään kuin aikalisä, Metsola neuvoo.

Osa kahden asunnon loukkuun jääneistä onkin jo turvautunut edellisessä lamassa hyväksi havaittuun keinoon ja neuvotellut pankin kanssa mahdollisuuden laittaa vanha asunto vuokralle kunnes kaupankäynti jälleen vilkastuu.

- Vuokraamalla se asunto, joka ei ole mennyt kaupaksi, saadaan korko- ja vastikekuluja katettua ja voidaan odottaa esimerkiksi vuosi tai kaksi ja palata asunnon myymiseen sitten siinä vaiheessa, Metsola jatkaa.

Vuokraturvan mukaan vuokramarkkinoille ovat uutena ryhmänä tulleet myös talouden epävarmuuden varovaisiksi tekemät perheet, jotka ovat jo myyneet oman omistusasuntonsa, mutta eivät halua vielä ostaa uutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme