Mainos
Mainos

Vuonna 1949 syntyneet vielä eläkeputkeen

Työttömyyseläkkeellä oli viime vuoden lopussa hieman alle 56000 henkeä.

Vuonna 1949 syntyneet ovat viimeinen ikäluokka, jotka pääsevät niin kutsuttuun työttömyyseläkeputkeen ensi vuodenvaihteessa voimaan tulevan eläkeuudistuksen myötä.

Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 1950 tai sen jälkeen syntyneiltä työttömyyseläke poistuu, mutta he voivat saada työttömyyspäivärahaa vanhuuseläkeikään saakka.

Vuonna 1949 syntyneet täyttävät tänä vuonna 55 vuotta ja pääsevät työttömyyseläkeputkeen 55 vuoden ja yhden kuukauden ikäisinä. Näin ollen joulukuussa 1949 syntyneet ovat viimeisiä työttömyyseläkettä saavia, joille putken pää aukeaa ensi vuoden tammikuussa.

Työttömyyseläkkeellä oli viime vuoden lopussa hieman alle 56000 henkeä. Työttömyyseläkeläisten määrä oli huipussaan vuonna 1987, jolloin heitä oli noin 69000. Vuodesta 2001 työttömyyseläkeläisten määrä on ollut hienoisessa laskussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot