Mainos
Mainos

Vuorenmaa: Eläkeratkaisun hylkääminen horjuttaa Akavan uskottavuutta

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan mukaan Akavan hallituksen päätös hylätä esitetty eläkeratkaisu on huolestuttavaa Akavan oman uskottavuuden kannalta. Linjaukset ovat ongelmallisia siksi, että Akava on jäänyt vastaavissa tilanteissa ulkopuoliseksi mm. viime tuloratkaisussa.
Vuorenmaa (sd.) pitää myös Akavan työmarkkinapoliittisia linjauksia tuloratkaisun ja palkansaajajärjestöjen yhteistyön kannalta huolestuttavina.

Hänen mukaansa Akavan vaatimukset julkisen sektorin kovista palkankorotusvaatimuksista ovat ongelmallisia. Muita ammattiryhmiä korkeampia palkankorotuksia ei Vuorenmaan mukaan ole mahdollista toteuttaa tupon puitteissa. Jos alan ongelmia halutaan korjata, ne tulisi toteuttaa pitkäjänteisesti palkkarakenteita uudistamalla, kuten esimerkiksi Metalliliitto ja Kemian liitto ovat menetelleet. Akavan esittämä pottimalli ei Vuorenmaan mielestä voi tulla kysymykseen.

Metalliliitossa pidetään edelleen keskitettyä tuloratkaisua liittokohtaista parempana. Liitto aikoo kuitenkin varautua myös liittokierrokseen, ja sitä silmälläpitäen ratkaisut tuposta tulisi tehdä marraskuun loppuun mennessä.

Verokevennysvaran ollessa pieni tuloratkaisun tulisi syntyä palkankorotuksia painottamalla. Sen oheen tulee saada aikaan työllisyyttä parantavia toimia sekä parannuksia mm. työntekijöiden irtisanomissuojaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme