Mainos
Mainos

Vuorenmaa patistaa ulkomaalaislakiin vauhtia

Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa patistaa ulkomaalaislain uudistukseen vauhtia. Hän sanoi tänään Pieksämäellä, että lain voimaansaattamista tulisi vauhdittaa eikä siirtää sitä yli vaalien, kuten "eräillä hallituksessa olevilla porvaripuolueilla" on tahto.

Vuorenmaan mielestä ulkomaalaislain uudistamisessa työmarkkinajärjestelmän kannalta keskeisenä kysymyksenä on työluvan myöntämisjärjestelmän uusiminen. Hän korosti, että työlupamenettelyn olisi oltava mahdollisimman joustava niiden erityisosaajien kohdalla, joita ei mahdollisesti kotimaassa löydy. Samalla Vuorenmaa harmitteli, että valitettavasti työlupamenettelyssä ei ole aina ollut kyse erityisosaajien etsinnästä.

Vääristyneitä piirteitä hänen mielestään on ennen kaikkea palkkadumppauksessa. Vuorenmaa esitti, että uudessa laissa työlupamenetelmien perusteet pitää hakea kolmikantayhteistyössä alueellisesti. Mukana olisivat alueen TE-keskus, ammattiliiton alueellinen edustus sekä työnantajapuolen edustus.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot