Mainos
Mainos

Vuorenmaa: Uraanihysteria tuhoamassa kaivostoiminnan

Metalliliiton puheenjohtaja uskoo, että uraanikaivokset eivät aiheuta ympäristöriskejä ja syyttää kauppa- ja teollisuusministeriä poliittisesta pelistä.

Metalliliiton puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan mukaan uraanikaivoshankkeesta noussut hysteria uhkaa koko suomalaista kaivostoimintaa. Vuorenmaan mukaan se, että Suomessa uraanikaivoksetkaan eivät aiheuta ympäristöriskejä, pystytään käytännössäkin todistamaan.

- Siitä huolimatta, ehkä vaalien läheisyydestä johtuen, kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on yllättäen tuomassa aivan uudet pelisäännöt kuulemis- ja valitusmenettelyyn, varaus- ja valtaushankkeiden sekä ympäristö- ja kaivoslupien hakuun, Vuorenmaa valitteli tänään kaivosalan retkeilypäivillä Pudasjärvellä.

Suomi ei Vuorenmaan mukaan voi kunnostautua olemalla ensimmäinen maa maailmassa, jossa jo pelkästään malmin etsintää varten tarvittaisiin laaja kuulemiskierros ja avattaisiin monipolvinen sekä pitkäkestoinen valitusprosessi.

Metalliliitto pyrkii Vuorenmaan mukaan nyt neuvottelemaan ministeriön kanssa siitä, että uudet valitusprosessipelisäännöt eivät tule voimaan vaan jatkettaisiin entiseen malliin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme