Mainos
Mainos

Vuorotteluvapaa tuli jäädäksen

Vuorotteluvapaajärjestelmä vakinaistetaan. Muutos tulee voimaan vuoden 2010 alusta.

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta hyväksyi asiaa koskevan mietinnön tänään. Valiokunnan mukaan vuorotteluvapaajärjestelmä on tehokas keino jakaa työtä ja edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja sijoittumista työmarkkinoille vuorottelusijaisuuden jälkeen.

Valiokunta perusteli päätöstään myös sillä, että työntekijällä on näin mahdollisuus irrottautua joksikin ajaksi työstä työuran aikana. Lisäksi vapaa edistää työssä jaksamista.

Valiokunta korostaa kuitenkin, että vuorotteluvapaan sijasta on tarkoituksenmukaisempaa edistää työssä jaksamista ja työurien pidentämistä ennen kaikkea työelämän laatua kehittämällä.

Vuorotteluvapaalla on vuosina 1996–2007 ollut noin 161 000 palkansaajaa ja vuorottelusijaisina 143 000 työtöntä työnhakijaa

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot