Mainos
Mainos

Vuorotteluvapaan suosio vakaa

Vuorotteluvapaa on lisännyt suosiotaan. Vuonna 1996 vuorottelupaikkaan työllistyi noin 1600 työtöntä työnhakijaa. Viime vuonna työllistyneitä oli jo yli 6000. Samaan aikaan muilla tavoilla työllistyneiden ja työvoimakoulutukseen osallistuneiden määrä on vuosittain vähentynyt.

Työministeriön mukaan kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä vuoroteluvapaajärjestelmään. Kritiikkiä esitetään aika ajoin sitä kohtaan, että sijaiseksi palkattavan täytyy olla työttömänä vain yhden päivän ajan ennen kuin hänet voi palkata vuorottelusijaiseksi. Toimenpiteet eivät siis tässä järjestelmässä kohdistu työttömyydestä eniten kärsiviin pitkäaikaistyöttömiin. Periaatteessa järjestelmä mahdollistaa senkin, että työnantaja ei palkkaa työntekijäänsä uuteen määräaikaiseen työsuhteeseen vaan lähettää tämän työvoimatoimistoon ja työttömäksi päivän ajaksi ja palkkaa sitten vapaalle lähtevän tilalle. Työministeriö ei ole tutkinut, missä vuorottelusijaisiksi työllistyvät ovat aiemmin olleet töissä - samalla vai eri työnantajalla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme