Mainos
Mainos

Vuorotteluvapaasta ei päästy päästy sopuun

Työnantaja- ja työntekijäjärjestöt eivät löytäneet tänään yhteisymmärrystä vuorotteluvapaan jatkosta.

Työnantajien ja palkansaajien väliset näkemyserot jäivät niin suuriksi, että yksimielistä esitystä ei saatu aikaan. Työnantajat vaativat, että vuorotteluvapaa edellyttäisi yli 10 vuoden työssäoloa. Lisäksi paikkaajan pitäisi olla työtön henkilö. Työntekijäjärjestöt olisivat halunneet esitykseen väljemmät ehdot.

Eduskunnan hyväksymän lain perusteella vuorotteluvapaakokeilua jatketaan vuoden 2003 loppuun asti. Jos järjestelmää aiotaan jatkaa vuoden 2003 jälkeen, siitä pitää sopia viimeistään ensi syksynä. Kiista jäänee siis ensi syksyn tulokierroksen neuvottelupöydille.

Vuodesta 1996 käytössä olleella järjestelmällä vuorotteluvapaalle jäävälle maksetaan korvausta, jonka määrä on 70 prosenttia siitä työttömyyskorvauksesta, jota henkilö saisi työttömänä ollessaan. Vuorotteluvapaasta on sovittava työnantajan kanssa. Vapaan ajaksi työnantajan on palkattava työtön työnhakija. Vuorotteluvapaata on käyttänyt noin 50 000 suomalaista. Viime vuonna vapaalla oli lähes 19 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme