Mainos
Mainos

Vuorotteluvapaasta myönteisiä kokemuksia

Tutkimuksen mukaan vuorotteluvapaa hyödyttää sekä vapaalle jääneitä että heidän sijaisiaan. Puolet vuorotteluvapaan pitäjistä työskentelee kuntasektorilla.

Vuorotteluvapaalla olleet palkansaajat ja sijaisiksi palkatut työttömät kokevat hyötyneensä selvästi vuorotteluvapaasta. Palkansaajat jaksavat sen ansiosta paremmin, ja sijaisuudet edistävät sijaisten myöhempää työllistymistä, kertoo Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus.

Vuorotteluvapaajärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1996. Vuosina 1996-2004 vuorotteluvapaalle jäi 90 885 palkansaajaa. Naisten osuus vuorottelijoista ja sijaisista oli noin 71 prosenttia.

Puolet vuorottelijoista työskentelee kuntasektorilla, kolmasosa yrityksissä ja kymmenesosa valtiolla. Vuorottelijoiden yleisimmät toimialat ovat terveys- ja sosiaalipalvelut, julkinen hallinto, teollisuus, kuljetus ja tietoliikenne ja koulutus.

Vuorottelijoiden, sijaisten ja työnantajien kokemuksia kartoitettiin postikyselyin ja teemahaastatteluin syksyllä 2004. Kyselyihin vastanneita oli 1640.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot