Mainos
Mainos

Vuosaaren satamahanke nytkähti eteenpäin

Ympäristöministeriö vahvisti tänään Vuosaaren satamaa ja sen liikenneyhteyksiä koskevan seutukaavan vastoin ympäristöministeri Satu Hassin omaa kantaa. Valtioneuvoston enemmistö kannatti kaavan hyväksymistä, joten kaavan vahvisti Hassin puolesta ministeri Suvi-Anne Siimes.

Hassi myöntyi näin enemmistön kantaan, mutta siirsi päätöksenteon sijaiselleen. Hän on itse paraikaa virkamatkalla Aasiassa. Kaavasta oli tehty valituksia, jotka nyt siis hylättiin. Vahvistuspäätöksestä voi kuitenkin vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Osa Itä-Helsinkiin suunnitellun sataman ympäristöä kuuluu Natura-ohjelmaan. Seutukaavapäätöksen perusteena on, ettei rakentamisen katsota heikentävän merkittävästi alueen luontoarvoja.

Ympäristöministeriö käsittelee vielä alueen asemakaavan.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 24.01.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot