Mainos
Mainos

Vuosaaren satamassa uponnut hinaaja nostettiin

Pelastuslaitoksen arvion mukaan uponneesta hinaajasta valui sata litraa jäykkää hydrauliöljyä jäiden sekaan, ja siitä talteen noin 90 prosenttia. Mereen pääsi myös kevyttä polttoöljyä.

Helsingin Vuosaaren satamatyömaan laiturissa uponnut hinaaja Leonora on nostettu.

Hinaaja Leonora upposi Vuosaaren satamatyömaan laiturissa Helsingissä. Se upposi ilmeisesti viikonvaihteen aikana, mutta tapahtunut huomattiin vasta työvuoron alkaessa tänään aamuseitsemältä.

- Illalla hinaaja nostettiin autonosturilla pintaan. Kun alus on saatu pumpattua tyhjäksi vedestä, se nostetaan maalle tutkimuksia varten, kerrottiin Helsingin pelastuslaitoksesta.

Miehistöä ei kahdeksan metriä pitkässä ja 36 tonnia painavassa aluksessa ollut. Pelastuslaitoksen arvion mukaan hinaajasta valui sata litraa jäykkää hydrauliöljyä jäiden sekaan, ja vedestä saatiin sitä talteen noin 90 prosenttia. Öljyyntynyttä jäätä kerätään huomenna pois ja viedään kuorma-autolla eroteltavaksi.

Pelastuslaitos imeytti satama-alueella hydrauliöljyä imeytyspuomeihin, ja sitä imettiin myös loka-autoon.

Hinaajassa oli lisäksi kevyttä polttoöljyä noin 2000 litraa, josta pieni osa pääsi mereen.

Hinaaja Leonora on laituriurakan rakentajan YIT Rakennus Oy:n kalustoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme