Mainos
Mainos

Vuosaaren suursatama valmistuu aikataulussa

Vuosaaren suursatama Itä-Helsingissä valmistuu aikataulussa ja se otetaan käyttöön marraskuussa. Silloin ensimmäinen laiva kiinnittyy laituriin, joihin mahtuu yli 20 rahtialusta kerrallaan. Satamatyömaalla työskentelee nyt 1 500 ihmistä, mutta valmis satama työllistää jopa 4 000 ihmistä.

150 hehtaarin satama-alue alkaa jo muistuttaa satamaa. Laiturialueen viimeistelytyöt ovat käynnissä. Lisäksi uuteen satamaan johtava meriväylä on jo valmis. On arvioitu, että Vuosaaren meriväylää pitkin saattaa aikanaan kulkea jopa neljännes Suomen ulkomaankaupan arvosta.

Väylä on 32 kilometriä pitkä ja vähintään 200 metriä leveä. Se on pääosin kaksikaistainen. Väylä on merkitty sekä kiinteillä että kelluvilla turvalaitteilla. Reitti kulkee Helsingin majakalta Itätoukin, Eestiluodon, Kuivan-Hevosen ja Krokholmenin länsipuolitse Pikku-Niinisaaren ja Mölandetin välistä Vuosaaren satamaan.

Yksistään väylän rakennuskustannukset olivat noin11 miljoonaa euroa.

Vuosaaren sataman valmistumisen myötä nykyiset Helsingin tavarasatamat Sörnäisissä ja Jätkäsaaressa suljetaan. Kaikki toiminta aiotaan siirtää Vuosaareen mahdollisimman nopeasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme