Mainos
Mainos

Vuosi 2011 oli harvinaisen lämmin

Kulunut vuosi on ollut Suomessa selvästi tavanomaista lämpimämpi, kertoo Ilmatieteenlaitoksen tilastot.

- Helmikuu oli jopa harvinaisen kylmä, mutta maaliskuusta lähtien jokainen kuukausi on ollut tavanomaista lämpimämpi. Tästä tulee erittäin lämmin vuosi, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Pauli Jokinen.

- Kesällä oli erittäin korkeita lämpötiloja, muun muassa kesäkuun alussa oli pitkä hellejakso. Syksy oli poikkeuksellisen lämmin ja alkutalvi on ollut erittäin leuto.

Jokinen kumoaa kuitenkin sen yleisen käsityksen, että kylmää talvea seuraisi lämmin kesä ja päinvastoin: pitkän ajan tilastojen mukaan tällaista yhteyttä ei ole.

- Viime talvena niin meillä oli vähän enemmän itäiset ilmavirtaukset, jolloin oli oli kylmää ja lumista. Itäiset ilmavirtaukset jatkuivat vielä kesällä, jolloin Venäjän puolelta ja mantereelta tuli erittäin lämmintä ilmaa Suomeen.

- Mutta nyt syksyllä ilmavirtaukset ovat kääntyneet puhaltamaan enemmänkin Pohjois-Atlantin suunnalta: sieltä tulee nyt lauhaa ja kosteaa ilmaa talvelle.

Syksy oli lämpimin yli 70 vuoteen. Viime kesä oli puolestaan neljänneksi lämpimin reiluun sataan vuoteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme