Mainos
Mainos

Vuotava putki aiheutti vaarallisen vuodon kaupassa – rakennus tyhjennettiin ihmisistä

Espoossa Malminmäessä päivittäistavarakaupassa on sattunut vaarallisen aineen onnettomuus, jossa hiilidioksidia on vuotanut kaupan tiloihin.

Pelastuslaitos sai iltapäivällä ilmoituksen, jossa kaupan työntekijä oli kertonut jonkin putken poksahtaneen kaupassa ja kaasua virranneen tiloihin. Ihmiset oli ohjattu ulos.

Kun pelastuslaitos saapui paikalle, kauppa täynnä harmaata höyryä ja putki suhissut katon rajassa. Koko rakennus on tämän jälkeen tyhjennetty ihmisistä. Vuotava putki kuljettaa kylmälaitteille hiilidioksidia.

Pelastuslaitos sai vuodon loppumaan ja kaupan tuulettumista vauhditettiin palokunnan siirrettävällä puhaltimella. Todennäköisesti materiaalivika tai lämpörasituksesta aiheutuva materiaalin väsyminen aiheutti putken sulkuventtiilin rikkoutumisen.

Pelastuslaitoksen mukaan ruokatavarat saatiin siirrettyä muihin kylmäkappeihin, niin ettei kylmäketju katkennut ja ne voidaan edelleen myydä. Pelastuslaitoksen mukaan hiilidioksidi ei tavallisesti ole vaarallista, mutta sisätiloissa suurissa pitoisuuksissa aine muuttuu myrkylliseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme