Mainos
Mainos

Vuotos-valituksista yli 30 vastinetta

Vaasan hallinto-oikeudelle jätettiin määräaikaan mennessä 32 vastinetta Vuotoksen tekoaltaan rakentamisluvasta tehtyyn yli 60 valitukseen. Vastineista yhdeksän oli yhteisöiltä ja loput yksityisiltä. Vastineiden jättöaika päättyi tänään.

Vastineita jättivät muun muassa ympäristöministeriö, Lapin ympäristökeskus, Suomen ympäristökeskus ja Pelkosenniemen kunta. Vastineen jätti myös tekoaltaan rakentamiseen luvan saanut Kemijoki Oy. Pohjois-Suomen vesioikeus antoi luvan Vuotoksen tekoaltaan ja voimalan rakentamiseen tämän vuoden helmikuun lopussa. Rakennustöitä ei kuitenkaan ole vielä saanut aloittaa.

Viimeisin käänne Vuotoksen tarinassa tapahtui heinäkuun alussa, kun Korkein hallinto-oikeus KHO hyväksyi Vuotosalueeseen kuuluvia Kemihaaran soita koskevan Natura-valituksen ja palautti asian valtioneuvoston uudelleen käsiteltäväksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme