Mainos
Mainos

Wahlroos HS:ssa: Presidentti-instituutio kärsi Halosesta

Pankkiiri Björn Wahlroos sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että presidentti-instituutio on kärsinyt Tarja Halosen kaudella.

-En sano, että hän on ollut sopimaton presidentti, vaan että hänen poliittinen linjansa ja asemoitumisensa on ollut toinen kuin eduskuntavaaleissa on ollut kansan tahto, Wahlroos perustelee.

Wahlroos kritisoi Halosta vaatimattomasta osallistumisesta poliittiseen keskusteluun. Wahlroosin mukaan eristyneisyys on johtanut siihen, että Halonen on kerännyt ympärilleen kulttuurielämän ja sivistyneistön piiristä eräänlaisen hovin. Tällä hovilla on pankkiirin mielestä suhteeton vaikutus julkiseen debattiin.

Halonen sanoi viimeisessä uudenvuodenpuheessaan, että terveyserot Suomessa ovat kasvaneet tuloerojen kasvun myötä. Wahlroosin mukaan tämä ei pidä paikkaansa, sillä syy heikkenevälle terveydelle on se, että syrjäytyneet eivät panosta terveytensä hoitamiseen.

(MTV3 - HS - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme