Mainos
Mainos

Wahlroos ja Heinäluoma sanailivat taloudesta: "Suomalaiset tekevät liian vähän töitä"

Ruotsiin muuttanut liikemies Björn Wahlroos ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma keskustelivat tiukasti taloudesta Lasten syöpäsäätiö Aamun keskustelussa. Wahlroos arvosteli rajusti työmarkkinajärjestöjen ylivaltaa.

Wahlroosin mukaan suomalaiset tekevät liian vähän töitä. Työelämän pelisäännöt pitäisi hänen mukaansa saada joustaviksi.

– Heikko hallitus ja voimakas työmarkkinajärjestöjen neuvottelupöytä ei ole hyvä yhdistelmä. Me syytämme poliitikkojamme siitä että meillä on johtajuuden puutetta, mutta ongelma on se, että kun meillä tehdään rakenteellisia uudistuksia, ne pannaan kolmikantavalmisteluun. Yleensä ne jäävätkin siihen valmisteluun, sanoi Suomen tunnetuin yritysjohtaja Walhroos.

Puhemies Eero Heinäluoma muistutti, että työmarkkinajärjestöt ovat saaneet aikaan isoja päätöksiä toisin kuin hallitus.

– Olemme saaneet maltilliset, meille tärkeät tuloratkaisut. Lisäksi hallituksen rakenneuudistuksista ainoa iso, joka on mennyt eteenpäin on eläkeuudistus, jonka työmarkkinajärjestöt sopivat. Eli miksi sitä osaa joka toimii ja kulkee pitäisi lähteä tuhoamaan, Heinäluoma sanoi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme