Mainos
Mainos

Wahlroos: Suomalaisista tullut jupisevia valittajia

Suomen tulisi ottaa mallia Ruotsin talouskasvua vauhdittavista uudistuksista, katsoo Nordean ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos. Wahlroos sanoo EK:n Prima-lehden haastattelussa, että Suomi menee nyt kohti suota.

Suomalaisista on Wahlroosin mielestä nyt tullut samankaltainen valittava ja jupiseva kansa kuin mitä ruotsalaiset olivat vielä 15 vuotta sitten.

Ruotsissa tapahtui käänne kun maassa alettiin Göran Perssonin hallituskaudella purkaa hyvinvointivaltioon syntyneitä negatiivisia kannustimia, jotka jarruttivat työllisyyttä ja yrittäjyyttä.

– Sosiaaliturvamme, tulonsiirtomekanismimme, työmarkkinamme ja instituutiomme on rakennettu pitkälti Ruotsin mallin pohjalta. Ruotsi on kulkenut meitä 10-20 vuotta edellä hyvässä ja pahassa. Kun Ruotsi 1990-luvun lopulla aloitti nousunsa suosta, me jatkoimme ja jatkamme edelleen kohti suota, Wahlroos moittii.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme