Mainos
Mainos

Wallin ehdottaa muutoksia presidentin valtaoikeuksiin

RKP:n puheenjohtaja kuitenkin muistuttaa, etteivät muutosehdotukset koskisi istuvaa presidenttiä.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin haluaa muutoksia tasavallan presidentin valtaoikeuksiin. Hänen mielestään olisi luonnollista, että tasavallan presidentti ei osallistuisi EU:n huippukokouksiin. Ajatuksena siis on, että pääministerin ja ulkoministerin osallistuminen riittää.

Wallinin mukaan myös presidentin nimitysoikeuteen voisi tehdä muutoksia. Suomen Pankin pääjohtajan nimitysoikeus olisi hänen mielestään syytä pitää presidentillä. Muut johtokunnan jäsenet voisi nimittää eduskunnan pankkivaltuusto.

Wallin muistuttaa, että muutosehdotukset eivät missään tapauksessa koske istuvaa presidenttiä. Muutokset olisivat hänen mielestään puhtaasti parlamentarismia vahvistavia toimia, ja ne tulisivat voimaan 1. maaliskuuta 2012, jolloin seuraava presidentti tulee virkaan.

Suomen uusi perustuslaki säädettiin vuonna 2000. Vuoden kuluessa alkaa lain toimivuuden arviointi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot