Mainos
Mainos

Wallin ei usko salaiseen agendaan ruotsin aseman heikentämisessä

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin ei usko, että valtionhallinnossa on olemassa salaista agendaa ruotsin kielen aseman heikentämiseksi Suomessa. Ajattelemattomuutta ja tietämättömyyttä sen sijaan on, Wallin sanoi tänään Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

Suomenruotsalaisissa ovat viime aikoina herättäneet huolta useat päätökset, joiden on katsottu heikentävän juuri ruotsinkielisten asemaa. Tällaisia päätöksiä ovat muun muassa Tammisaaren synnytyssairaalan lakkauttaminen, Keski-Pohjanmaan liittäminen hallinnollisesti suomenkieliseen Ouluun, poliisihallinnon uudistus ja Sipoon länsiosan liittäminen Helsinkiin.

- Hallinnollisten uudistusten tekeminen kaksikielisessä maassa on haastavaa. Rakenteita ei voi muuttaa ilman, että sillä on vaikutusta vähemmistön arkeen ja palveluihin. Hallinnossa saattaa joskus olla asennetta, että hienoja organisaatiokaavioita ei haluta pilata erillisjärjestelyillä, joissa turvataan vähemmistöjen tarpeet, Wallin sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme