Mainos
Mainos

Wallin: Isille kuusi kuukautta vanhempainvapaata

Vanhempainvapaat tulisi jakaa nykyistä tasaisemmin vanhempien kesken, katsoo tasa-arvoministeri Stefan Wallin.

Tasa-arvoministeri Stefan Wallinin (r.) mukaan vanhempainvapaista olisi varattava kuusi kuukautta äideille, kuusi kuukautta isille ja kuusi kuukautta olisi jätettävä vanhempien kesken jaettavaksi. Wallin puhui tänään pohjoismaisessa tasa-arvoministerikokouksessa.

- Pohjoismaisten kokemusten mukaan isät aktivoituvat käyttämään erityisesti sellaisia vapaita, jotka perhe muuten menettäisi ja joita ei voisi siirtää äidille. Jatkossa voisi miettiä, miten Pohjoismaat voisivat profiloitua kansainvälisellä tasolla. Uskon, että meillä on paljon annettavaa muille maille siinä, miten isyyslomaa voisi kehittää, sanoi Wallin.

Suomalaisista isistä vain noin kymmenen prosenttia pitää vanhempainvapaata, joka on vapaasti jaettavissa vanhempien kesken. Isien osuus pidetyistä vapaapäivistä on alle neljä prosenttia.

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt työmarkkinajärjestöjen kanssa kampanjan perhevapaiden pitämisen puolesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot