Mainos
Mainos

Wallin: Kirkon siunattava homoparit

Kirkkoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin toivoo kirkon kertovan selkeästi kantansa homopareihin tämän viikon kirkolliskokouksessa Turussa

- Monet odottavat kirkon osoittavan nyt, että rakkaussanoma koskee kaikkia. Mielestäni homparien siunaus olisi rukousta selkeämpi osoitus tästä. Tarkoitan nimenomaan siunausta, vihkiminen olisi kirkon päätettävissä, tarkensi Wallin Huomenta Suomen Lauri Karhuvaaran haastattelussa.

Piispainkokous päätti keväällä yksimielisesti ehdottaa rukoushetkeä parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja puolesta.

Wallin sanoo ymmärtävänsä Yleisradion homokeskusteluillan jälkeen nousseen kohun. Hän muistuttaa kirkon kuitenkin muuttuvan koko ajan suvaitsevampaan suuntaan.

- On paradoksaalista, että kirkko on nyt maalitauluna, sillä keskeiset henkilöt kirkossa ovat osoittaneet valtavirran kannan muuttuneen suvaitsevampaan suuntaan.

Wallin pitää kirkolliskokouksen päätöksiä olennaisen tärkeinä.

- Kirkolla on tuhannen sielun paikka määritellä ovatko kaikki sen jäsenet ja työntekijät samanvertaisia ja tervetulleita, että kelpaako muukin kuin vain yksi raamatuntulkinta, sanoo Wallin.

- Toivon kirkon kannalta, että tänään tai tällä viikolla kirkolliskokouksesta tulisi selkeä vastaus.

Kirkolliskokous alkaa tänään käsitellä homoparien asemaa.

Katso ministeri Stefan Wallinin haastattelu: (Huomenta Suomi 10.11.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme