Mainos
Mainos

Wallin: Perintö- ja lahjaveroista luovuttava

Wallinin mukaan perintövero koskee yhä useammin aivan tavallisia kotitalouksia. Verottoman perinnön yläraja on nykyisellään 3400 euroa.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin esittää perintö- ja lahjaverotuksesta luopumista. Wallinin mukaan tästä verouudistuksesta olisi sovittava seuraavassa hallitusohjelmassa.

- Perintövero koskee yhä useammin aivan tavallisia kotitalouksia, kun sotien jälkeiset suuret ikäluokat alkavat periä vanhempiaan. Suurin osa ihmisistä pitää kohtuuttomana, että jo kertaalleen verotetuilla tuloilla hankitusta omaisuudesta peritään uudelleen vero perinnön yhteydessä, Wallin sanoo.

Perinnöt ovat Wallinin mukaan yleensä asuntoja, kesämökkejä, autoja tai pieniä osakesalkkuja. Ei ole mitenkään tavatonta, että perinnönsaaja joutuu myymään perimäänsä omaisuutta, jotta kykenisi maksaan perintöveron.

Verottoman perinnön yläraja on nykyisellään 3400 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot