Mainos

Wallin: Sukupuolivähemmistöjen asema tasa-arvolakiin

Tasa-arvoministeri Stefan Wallinin (RKP) mielestä Suomen sukupuolivähemmistöjen asemaan liittyvät epäkohdat pitää korjata. Wallin vaatii sukupuolivähemmistöjen aseman parannuksia kirjattavaksi tasa-arvolakiin.

- Sosiaali- ja terveysministeriö on jo ryhtynyt toimeen muutosten valmistelemiseksi, Wallin sanoo.

Wallin muistuttaa, että vaikka Suomen perustuslaki kieltää syrjinnän sukupuolen perusteella, tilanne sukupuolivähemmistöjen osalta kuitenkin on ollut heikompi. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, koska sukupuolivähemmistöjen syrjintää ei ole nimenomaisesti kielletty erityislainsäädännön tasolla.

- Eri sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhteydenotot tasa-arvovaltuutettuun ovat tuoneet esiin, kuinka moninaista sukupuolivähemmistöihin kohdistuva syrjintä on. Myös SETA ry on tuonut esiin, että sukupuolivähemmistöjen aseman epäselvyyttä korostaa tiedon puute sekä käytettävän käsitteistön epäkorrektius, sanoo Wallin.

Sukupuolivähemmistöön kuuluminen ei ainoa syrjinnän syy

Myös syrjintää koskeva EU-oikeus on tiukentunut. Niin sanottu moniperusteinen syrjintä liittyy siihen, että ihmistä määrittää samanaikaisesti monta eri seikkaa kuten sukupuoli, etninen alkuperä, terveydentila, ikä, seksuaalinen suuntautuneisuus tai kuuluminen sukupuolivähemmistöön.

- Moniperusteisen syrjinnän poistamiseksi on olennaista saada aikaan tehokas lainsäädännöllinen ratkaisu, joka mahdollistaa syrjintään puuttumisen. Syksyllä eduskunnalle annettava tasa-arvoselonteko tulee ottamaan tähän asiaan kantaa, toteaa Wallin.

(MTV)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot