Mainos
Mainos

Wallin: Suomeen oma nettipokeri

Wallinin mukaan pelaajat pelaavat nyt ulkomaisilla nettisivustoilla ja voitot päätyvät veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) toisi Suomeen kansallisen nettipokerin. Koska Suomessa ei ole laillista nettipokeria, pelaajat pelaavat ulkomaisilla nettisivustoilla ja voitot päätyvät veroparatiiseissa toimiviin yrityksiin.

Wallinin mielestä esimerkiksi Veikkaus tai Raha-automaattiyhdistys voisi ottaa nettipokerista vastuun ja korjata potin. Näin tuotto voitaisiin käyttää esimerkiksi ongelmapelaamisen ehkäisyyn.

Wallin muistuttaa, että esimerkiksi Ruotsi antoi pari vuotta sitten kansalliselle rahapeliyhtiölle, Svenska spelille, mahdollisuuden tarjota laillista nettipokeria.

Wallinin mukaan nettipokerin kysynnän kasvua on vaikea estää. Hänen toteaakin, että on parempi tarjota pelaajille kansallinen ja laillinen vaihtoehto pelaamiselle.

- Vastuullinen pelaaminen tarkoittaisi että pelaamiselle asetetaan 18-vuoden ikäraja ja että pelaaminen vaati tunnistuksen. Veikkauksen tai RAY:n järjestämänä vastuullisen pelaamisen ylijäämä käytetään kansalaisyhteiskunnan ja sen palveluiden rahoittamiseen sekä ongelmapelaamisen ehkäisyyn, Wallin muistuttaa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme