Mainos
Mainos

Wallin vaatii eläketyöryhmään naisia

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin vaatii eläkeratkaisuja pohtivaan työryhmään myös naisjäseniä.

Tasa-arvoasioista hallituksessa vastaava Wallin huomauttaa, että kaikki ryhmän jäsenet ovat miehiä. Työryhmää ollaan laajentamassa kahdella valtion edustajalla, mutta ministerin mielestä naisia on oltava vähintään neljä.

Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen sopimia eläkeratkaisuja pohtii työryhmä, jota vetää Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Rantala. Rantalan lisäksi työryhmään kuuluvat Lasse Laatunen EK:sta, Pertti Parmanne SAK:sta, Markku Salomaa STTK:sta, Markku Lemmetty Akavasta, Matti Vuoria Varmasta, Harri Sailas Ilmarisesta ja Lasse Heiniö Eläke-Fenniasta. MTV:n uutisten tavoittama Rantala ei halunnut kommentoida Wallinin ehdotusta.

Ryhmän kokoonpanosta tehtiin jo vuosi sitten eduskuntakysely. Siihen antamassaan vastauksessa sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) totesi lakonisesti, että sosiaali- ja terveysministeriö ei voi vaikuttaa eläkeneuvotteluryhmän kokoonpanoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme