Mainos
Mainos

Wallinheimo: Huippu-urheiluun tarvittaisiin kymmenkertainen määrä rahaa

Entisen huippu-urheilijan, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan suomalaiseen huippu-urheiluun tarvittaisiin vuositasolla vähintään kymmenkertainen määrä rahaa lisää. Hänen mukaansa nykyisillä resursseilla menestyksen saaminen on todella haastavaa.

– Suomessa käytetään vuosittain muutamia miljoonia euroja huippu-urheiluun. Sillä pystytään tukemaan yksittäisiä urheilijoita maailman huipulla, mutta jos menestystä halutaan lavealla pohjalla ja eri lajeissa, tarvittaisiin rahaa kymmenkertainen määrä lisää. Varsinkin aivan maailman huipulla urheileminen vie rahaa, SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva Wallinheimo toteaa MTV3 Uutisille.

Hän ottaa vertailukohteeksi naapurimaan Norjan, jossa urheiluun panostetaan reippaasti Suomea enemmän. Ja tämä on näkynyt myös maan urheilumenestyksessä.

– Melkein voi laittaa nollan perään siihen, mitä Suomessa panostetaan, niin päästään Norjan resursseihin, Wallinheimo selvittää.

Hän yrittää kehittää suomalaista huippu-urheilua Valtion liikuntaneuvostossa sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme