Mainos
Mainos

Wallinia ei maratonit kiinnosta - treenaa mielummin cooperin testiin

Uudessa hallituksessa on ainakin kolme miesministeriä, jotka tähtäävät maratoneille (Jyri Häkämies, Alexander Stubb ja Erkki Tuomioja). Tuore puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) uskaltaa olla erilainen. Hänelle riittää cooperin testi.

– En ole maratoonari, enkä karavaanari, mutta kuntoilen kyllä säännöllisesti. Tavoitteenani on päästä samalle kuntotasolle, mitä olin alokkaana 25 vuotta sitten, Wallin paljastaa.

Wallinille alokkaan kuntotaso tarkoittaa sitä, että cooperin testin salliman 12 minuutin aikana ministeri aikoo juosta yli 3000 metriä.

– Se haamuraja alkaa pikkkuhiljaa häämöttää, Wallin kertoo.

"Armeijan vihreissä kaikki tasa-arvoisia"

Puolustusministeri Stefan Wallin kantoi armeija-aikoinaan reservin kapteenin natsoja. Armeija herättääkin miehessä lämpimimiä muistoja.

– Paras muisto on RUK:n kurssijuhlista, joissa saimme tanssia daamit mukana Haminan linnoitusalueella. Se tuntui hienolta ja erikoiselta, kun sai valvoa yli puolenyön, Wallin muistelee.

Wallinin mielestä armeija on hyvä ja kannatettava kokemus, vaikka myöntääkin, että aika on saattanut kultaa muistot.

– Armeijan vihreissä vaatteissa ja metsässä kaikki ovat tasa-arvoisia, Wallin tiivistää.

Puolustusministerin salkku on painava

Stefan Wallin oli viime hallituskaudella kulttuuriministeri ja sitä ennen hän on kantanut myös hetken ympäristöministerin salkkua. Wallin myöntääkin, että aikaisemmat salkut olivat maineeltaan ja painoltaan hieman kevyempiä.

– Kieltämättä uuteen salkkuun liittyy huomattavasti enemmän riskejä. Kulttuuriministerinä sain jakaa 40 prosenttia enemmän rahaa, mutta nyt puolustusministerinä joudun leikkaamaan puolustusbudjetista 200 miljoonaa euroa, Wallin harmittelee.

Wallin nimeääkin puolustusministerin tärkeimmäksi tehtäväksi säilyttää Suomen maanpuolustuks uskottavana.

Chilikanaa ja tummaa suklaata

Kesälomalla Wallin aikoo tehdä perheensä kanssa lyhyen Euroopankiertueen ja hoitaa puutarhaa.

Wallin on kertonut aiemmissa haastatteluissa, että hän harrastaa haastavaa ruuanlaittoa. Nyt tuore puolustusministeri paljastaa MTV3:n lukijoille oman haastavan suosikkinsa kesägrilliin.

– Haastavuus voi koostuu äärimmäisien makujen yhdistelemisestä. Esimerkiksi yksi voisi olla kana, jonka päälle kaadetaan meksikolaista kastiketta, jossa on sekä chiliä että tummaa suklaata, Wallin vinkkaa.

Tuskalla ja työllä kokoon kyhättyä uutta hallitusta on nimitetty milloin kirppusirkukseksi, milloin kaikilla mausteilla ryyditetyksi hyytelöksi. Mutta keitä tässä hallituksessa istuu?

Tässä juttusarjassa tapaamme joka arkipäivä yhden uusista ministereistämme. Ministerit pääsevät pohtimaan oman salkkunsa sisältämiä haasteita ja kertomaan myös siitä, mitä kiireisen poliitikon kesänviettoon kuuluu. Sarja lähetetään myös Radio Novassa arkisin kello 12.30.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme