Mainos
Mainos

Wallinista RKP:n uusi puheenjohtaja

Enestamin poliittisena valtiosihteerinä toimiva Stefan Wallin valittiin ylivoimaisella ääntenenemmistöllä RKP:n johtoon.

Valtiosihteeri Stefan Wallin on ruotsalaisen kansanpuolueen uusi puheenjohtaja. Wallin valittiin RKP:n Vaasan puoluekokouksessa selvin lukemin. Hän sai 179 ääntä, toiseksi jäänyt kansanedustaja Astrid Thors 85 ääntä.

Kahdelle muulle ehdokkaalle, ryhmänjohtaja Christina Gestrinille ja varapuheenjohtaja Jan D. Oker-Blomille kertyi 12 ja 16 ääntä.

Wallin vahvisti valintansa jälkeen, että aikoo siirtyä ympäristöministeriksi vasta vuodenvaihteessa. Jan-Erik Enestam jatkaa EU-puheenjohtajuuskauden ajan. Uusi puoluejohtaja voi siten keskittyä kentän kiertämiseen ja eduskuntavaalien pohjustamiseen.

- Tavoitteemme pitää olla, että saamme takaisin ne kolme paikkaa, jotka meiltä lainattiin viime vaaleissa, Wallin sanoi.

Puolueen linjaan ei Wallinin valinnan kautta ole luvassa radikaaleja muutoksia.

Vaasassa syntynyt Wallin, 39, on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut viime vuoden maaliskuusta alkaen Enestamin poliittisena valtiosihteerinä. Wallin on myös työskennellyt Åbo Underrättelser -lehden pääkirjoitustoimittajana sekä Enestamin ja Ole Norrbackin erityisavustajana.

Wallin ja hänen puolisonsa Elina Pirjatanniemi asuvat Turussa. Perheessä on kaksi alle kouluikäistä tytärtä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme