Mainos
Mainos

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut, Suomesta lähtee 160 paikkaa

Wärtsilä ilmoittaa "mukauttavansa liiketoimintaansa vastaamaan heikkoa markkinatilannetta". Suomeksi tämä tarkoittaa yt-neuvotteluita, joissa vähennetään jopa 600 työpaikkaa.

Suomen osalta vähennystarve on 160 työpaikkaa. Wärtsilän mukaan osa vähennystarpeesta toteutetaan eläkejärjestelyiden avulla.

Irtisanomiset tehdään Wärtsilän Ship Power -liiketoiminnassa, joka tänään uudelleennimetään Marine Solutions -liiketoiminnaksi.

Irtisanomisilla tavoitellaan 40 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Wärtsilän viestintäjohtaja Atte Palomäen mukaan irtisanomisia ei enää voinut lykätä, sillä laiva- ja merialan markkinat ovat olleet heikkoja jo pitkään.

– Markkinat ovat pudonneet voimakkaasti, ja kasvu, kun se alkaa, niin alkaa vasta pitkän ajan päästä. On nähtävissä, etteivät markkinat tule ihan heti toipumaan, hän sanoo.

– Laivatilaukset ovat tällä hetkellä historiallisen alhaisella tasolla.

Tällä hetkellä Wärtsilä Marine Solutions työllistää maailmanlaajuisesti noin 7 200 henkeä. Helsingin ja Turun toimipisteessä on 260 henkeä, mutta Vaasassa jopa 3 100 henkeä.

– Siitä voidaan päätellä, missä suurin paine tulee olemaan.

Neuvottelut aloitetaan kesän ja kesälomien jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme