Mainos
Mainos

Wärtsilä vahvisti vakoiluepäilyn

Poliisi tutkii Wärtsilä Finland Oy:n Vaasan tehtaalla ilmi tullutta teollisuusvakoilutapausta. Yhtiö epäilee, että tapaukseen on sekaantunut yksi Wärtsilän oma työntekijä. Jutun tutkinnan yhteydessä on vangittu yksi henkilö, joka kuitenkaan ei ole Wärtsilän työntekijä. Vakoiluepäilyt heräsivät talon sisällä noin kaksi viikkoa sitten.

Diesel-moottori, Wärtsilä

Vakoilujutussa on kysymys muutaman ihmisen yrityksestä varastaa yhtiöltä liiketaloudellisen salaisuuden piiriin kuuluvaa tietoa ja myydä sitä edelleen eli hyötyä taloudellisesti. Wärtsilän Vaasan tehtaalla valmistettavia dieselmoottoreita viedään kuta kuinkin kaikkialle maailmaan.

Yksi suomalainen, Pohjanmaalla asuva mies on ollut jutun vuoksi keskusrikospoliisin suojissa vangittuna jo yli viikon. Vangitsemista käsiteltiin yrityssalaisuuksien vuoksi suljetuin ovin. Lisäksi epäillään yhtä Wärtsilän työntekijää ja mahdollisesti joitakin muitakin henkilöitä.

Toimitusjohtaja Heikki Miilumäki Wärstilästä on tapauksesta vaitonainen, mutta kertoo, että asia on tullut ilmi tehtaalla ja on epätodennäköistä, että vakoilijana olisi ollut kilpailija tai valtio. Miilumäki ei halua spekuloinneillaan vaikeuttaa rikospoliisin työtä, mutta toteaa, että vakoilu ei liity tuotekehitykseen. Miilumäen mukaan tapaus on laatuaan ensimmäinen yhtiön historiassa.

Rikosylikomisario Teijo Ristola keskusrikospoliisin Vaasan yksiköstä ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, miten vakavasta tai pitkään jatkuneesta vakoilusta jutussa on kyse. Epäilyt vakoilusta heräsivät talon sisällä pari viikkoa sitten.

Wärtsilä Finlandilla on tehtaat Vaasassa ja Turussa. Vaasassa valmistetaan dieselmoottoreita laivoihin ja voimaloihin. Yhtiöllä on Vaasassa noin 1600 ja Turussa vajaat 700 työntekijää. Valtaosa yhtiön tuotannosta menee vientiin ulkomaille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme