Mainos
Mainos

Wideroos ei luovu Suomen Pankkia koskevasta lakiesityksestä

Esitys Suomen Pankin voiton tuloutuksesta valtiolle ei ole saanut kannatusta sen enempää keskustan kuin SDP:n piirissä.

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos ei aio luopua Suomen Pankkia koskevasta lakiesityksestään, vaikka se on kohdannut arvostelua.

Wideroos pitää kiinni siitä, että Suomen Pankin kantarahastosta siirretään valtiolle 741 miljoonaa euroa. Rahastoon jäisi 100 miljoonaa euroa. Kertasuorituksen sijasta kysymykseen voisi kuitenkin tulla summan siirtäminen erissä vuoden tai kahden aikana.

Euroopan keskuspankki on antanut esityksestä lausunnon, jossa ei puututa summan suuruuteen. Sen sijaan keskuspankki katsoo, että aloitteellisuus pankin talouteen vaikuttavissa asioissa kuuluu yksinomaan Suomen Pankin johtokunnalle.

Wideroosin lakiehdotus lähtee siitä, että päätösvalta kuuluu myös euroaikana pankkivaltuustolle ja siten eduskunnalle. Edellytyksenä on ettei pankin toiminnan perusedellytyksiin puututa. Suomen Pankki toimii perustuslain mukaan eduskunnan takuulla ja hoidossa.

Suomen Pankin tuottaman voiton tulouttaminen valtiolle ei ole saanut kannatusta sen enempää keskustan kuin SDP:n piirissä. Wideroos aikoo selvittää lähiaikoina, mitä mieltä eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat asiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot