Mainos
Mainos

Wideroos perää halvempaa viiniä

Toinen valtiovarainministeri pitää vaarallisena sitä, että moni valitsee halpaa viinaa viinin sijasta.

Viina on liian halpaa ja viini liian kallista, sanoo toinen valtionvarainministeri Ulla-Maj Wideroos Jakobstads Tidningin haastattelussa tänään.

Alkoholiveroa laskettiin maaliskuussa 2004. Tämän jälkeen hallitus on odottanut saadakseen kokonaiskuvan alkoholin kulutuksesta. Wideroosin mielestä nyt näyttää siltä, että moni valitsee halpaa viinaa viinin sijasta. Hän pitää suuntausta vaarallisena.

Wideroos sanoo, että alkoholiveron laskun seuraukset ovat suurelta osin olleet juuri sellaisia, kuin hallitus ennusti. Kulutus on kasvanut valtionvarainministeriön tänä vuonna julkaiseman yleiskatsauksen mukaan melkein kymmenellä prosentilla.

Jokainen suomalainen juo nykyään keskimäärin 10,3 litraa puhdasta viinaa vuosittain.

- Alkon myynti syöksyi kasvuun veronalennuksen jälkeen. Meidän täytyy odottaa kunnes tilanne on tasapainottunut ja olemme saaneet tiedot kaikkien isojen juhlapyhien alkoholinkulutuksesta ennen kuin voimme muodostaa kokonaiskuvan, Wideroos sanoo.

Alkoholikysymys on esillä hallituksen budjettikäsittelyssä syksyllä, jolloin keskustellaan myös mahdollisista veronkorotuksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme