Mainos
Mainos

Wideroos: RKP:n pitää pyrkiä samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa

Ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos sanoo STT:lle, että se hallitus, johon RKP:n pitäisi pyrkiä, on hallitus perussuomalaisten kanssa.

–Jos heidät päästetään areenalle ilman RKP:tä, sitten heillä on vapaat kädet. Minusta se ei ole hyvä ratkaisu, Wideroos sanoi RKP:n puoluehallituksen kokouksen yhteydessä.

RKP:n puheenjohtajan Stefan Wallinin mukaan hallitusohjelma on pitkään aikaan ehkä ratkaisevin asia puolueen mahdolliselle osallistumiselle hallitukseen.

Wallin arvioi puoluehallitukselle, että tilanne on mutkikkaampi kuin tavallisesti. Hän korosti RKP:n pitkäaikaista hallituskokemusta ja roolia luotettavana hallituskumppanina.

Samalla Wallin kuitenkin muistutti, että hallitusohjelma on sekä poliittinen että eettinen ohjeisto, joka määrää politiikan tavoitteet ja keinot seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Ohjelmasta pitää näkyä, että poliitikot ovat lukeneet sekä yleensä yhteiskuntakehitystä että erityisesti vaaleja oikein.

RKP viimeistelee vastauksensa hallitustunnustelija Jyrki Kataisen kysymyksiin huomiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme