Mainos
Mainos

Wincapita-korvausten maksaminen siirtyy ainakin vuoden päähän: "Korvaushakemukset puutteellisia"

Wincapita-pyramidihuijauksessa rahojaan menettäneet saavat odottaa korvauspäätöksiä hakemuksiinsa ainakin vielä vuoden. Vielä viime keväänä Oikeusrekisterikeskus arvioi, että maksaminen voisi alkaa ensi vuoden alkupuolella. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Oikeusrekisterikeskus joutuu olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä satoihin korvauksenhakijoihin, koska keskukseen tulleet korvaushakemukset ovat puutteellisia.

Ensimmäiset täydennyspyynnöt lähetettiin syyskuussa ja kuulemiskierros kestää Haaparannan mukaan pitkälle kevääseen.

– Hakijoille on lähetetty kirjallisesti pyynnön täydentää hakemusta. Tämä vaihe on nyt kesken, täydennyspyyntöjä joudutaan lähettämään useita satoja, rikoshyötyasiantuntija Jaakko Haaparanta Oikeusrekisterikeskuksesta sanoo.

Tällä hetkellä valtio on saanut kerättyä rikoshyötyä 29,9 miljoonaa euroa. Vahingonkorvaushakemusten yhteissumma on tällä hetkellä 28,8 miljoonaa euroa.

Kaikista Wincapitaan liittyvistä rikos- ja rikoshyötyjutuista ei ole vielä annettu lainvoimaista päätöstä tuomioistuimista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme