Mainos
Mainos

WTO:n pääjohtaja: Venäjästä vetoapua EU:n talouteen

Saariselällä vieraileva Maailman kauppajärjestön WTO:n pääjohtaja Pascal Lamy uskoo, että Venäjän jäsenyys WTO:ssa helpottaa kauppaa Venäjän ja EU:n välillä.

Kasvava ja laajentuva kauppa olisi EU:lle hyvä piristysruiske.

– Jos Venäjä siirtyy avoimeen ja paremmin säädeltyyn talouteen, Euroopan ja Venäjän talousyhteistyö helpottuu. Se olisi positiivinen askel.

Venäjä hyväksyttiin WTO:n jäseneksi joulukuussa viimeisenä suurena talousmaana. Neuvotteluprosessi kesti peräti 18 vuotta.

Venäjän duuman on määrä ratifioida WTO-sopimus viimeistään heinäkuussa. Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä, että sopimus kaatuisi viime metreillä haluun suojella Venäjän kehittymätöntä teollisuuttaan ja maatalouttaan.

– Ratifiointi on duuman asia. Mutta uskon, että siellä on melko paljon poliittista halua siirtyä eteenpäin, Lamy arvioi.

WTO-sopimuksen uskotaan myös vaikuttavan positiivisesti Venäjän demokratiakehitykseen.

– Historia on osoittanut, että avoimempi kauppa yleensä pitkällä aikavälillä johtaa myös suurempaan vapauteen, Lamy toteaa.

Saariselän epävirallinen taloustapaaminen jatkuu huomiseen.

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 24.3.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme