Mainos
Mainos

Wuorta huolettaa EU:n uudistus rikollisten luovuttamisesta

Asianajaja, europarlamentaarikko Matti Wuori pelkää, että EU:n uudet pelisäännöt rikoksentekijöiden luovuttamisesta voivat johtaa oikeusturvaongelmiin.

Wuoren mukaan Suomikin saattaa vastedes joutua luovuttamaan omia kansalaisiaan heppoisin tai kyseenalaisin perustein. Wuoren huolena on uusi eurooppalainen pidätysmääräysmenettely, jota on määrä alkaa soveltaa ensi vuonna. Pidätysmääräyksen tarkoitus on helpottaa rikoksentekijöiden luovuttamista EU:ssa. Jäsenvaltio voi antaa etsimästään henkilöstä pidätysmääräyksen, jota muiden jäsenvaltioiden on noudatettava.

Wuoren mukaan erityisen huolestuttavaa on, että pidätysmääräyksen antavan valtion ei hänen mukaansa tarvitse esittää kunnollista näyttöä rikosepäilyn tueksi. Henkilö on silti otettava kiinni ja luovutukseen on suostuttava.

Wuori puhui aiheesta viikonloppuna Lahdessa oikeuspoliittisen yhdistyksen Demlan seminaarissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot