Mainos
Mainos

WWF: EU-puheenjohtajuus tilaisuus Itämeren suojelun tehostamiseen

Ympäristöjärjestö toivoo, että Suomi pyrkisi EU:n puheenjohtajakaudellaan nostamaan Itämeren tilanteen esille, jotta EU priorisoisi merialueen suojelun.

Ympäristöjärjestö WWF patistaa Suomea panostamaan EU-puheenjohtajakaudellaan Itämeren suojeluun. EU:n olisi sitouduttava siihen, että Itämeren tilan parantaminen otetaan huomioon päätettäessä mm. maatalous-, liikenne- ja kalastuspolitiikasta.

Itämeri on otettava painopistealueeksi myös EU:n yhteistyössä Venäjän kanssa. Järjestö ehdottaa, että EU:n pohjoisen ulottuvuuden sisältöä olisi vahvistettava tai laadittava sen rinnalle erityinen EU:n Itämeristrategia.

- Suomi on EU:n laajentumisen jälkeen ensimmäinen puheenjohtajamaa Itämeren rantavaltioiden joukosta. Puheenjohtajuus on käytettävä hyväksi, jotta EU ottaa Itämeren omakseen ja priorisoi sen suojelun, WWF vaatii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot