Mainos
Mainos

WWF: hyljevahinko-korvaukset valtion kassasta

Maailman luonnon säätiön (WWF) Itämeren hyljetyöryhmä ja kalastajajärjestöt esittävät hyljevahinkojen korvaamista valtion varoista. Hylkeiden on arvioitu aiheuttavan tänä vuona kalastukselle vähintään neljän miljoonan markan vahingot.

Hylkeiden määrän lisääntyminen aiheuttaa nykyisin tuntuvia vahinkoja kalastukselle pyydysvahinkojen ja saalismenetysten kautta. Rannikon kalastusvakuutusyhdistykset korvaavat osan pyydysvahingoista. Kalastusvakuutus ei kuitenkaan kata saalismenetyksiä, joiden kokonaisarvo on pyydysvahinkojakin suurempi.

Hylkeiden ja kalastajien välisen ongelman ratkaisemiseksi on esitetty metsästyksen lisäämistä, kalastustapojen muuttamista sekä hylkeiden karkottamista pyydysten luota. Nopeaa helpotusta näistä keinoista ei ole kuitenkaan odotettavissa, joskin niitä pitää järjestöjen mukaan tutkia.

Metsästyslain mukaan hallin ja Itämeren norpan aiheuttamat vahingot voidaan korvata talousarvion rajoissa valtion varoista. Petovanhinkojen korvaamiseen kirjattuja varoja ei toistaiseksi ole hyljevanhinkojen korvaamiseen käytetty.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme